Tuesday, February 15, 2011

assalamualaikum..hai..hai..hai...semua....
apa khabar?????okey tak??sihat tak???
apa kate entry kali ini aku nak bia kan gambar yang bercerita....

mood:kenyang dan beseronok
keadaan:berseronok berlawak dgn housemate.....

so mari kte bia kan gmbr yg bercerita sebelum buda2 nie tarik aku berlawak lagi....

aktivity ni berlaku pada sabtu lepas....dari pagi da kena bangun: NI LA DIA CHECKPOINT PERTAMA KAMI......DI AFAMOSA....


checkpoint ke dua di aamosa juga tpi dibawah je..
aktivity nye berlakon spontan tntg 1 malaysia




di checkpoint pertama kami jumpa dan bergambar dngan AWAL ASHAARI...
wahhh gitu...i like...tyme tu tak rse pnt lagsong berjalan dari kolej tun mamat ke afamosa..
rse x sia2 masuk xplorace.
dan yg pntng kami la yg prtma bergambr dgn nya..huhuhu
dan pertama masuk di rngn program pertama awal..
iaitu ACI TAK ACI...

AWAL siap mintak idea tok dia nye trademark...
hihihi..tapi tgkla nnt rngn ni..
kami x smpt nk bgi trsdemark coz busy tok mng dlm pertndgn ni....

"ini d over kata bia pictre yg bercerita"
"smpai pasal awal sbk nk menaip"..



then checkpoint ke tiga padang DP....
activy yg harus kami wat adalah wat layang2
smua bhn mst bawak sendri..
nsb siap2 da..hiuhuhu


ni dia layang2 kami...
hihihi..comel je..sng nk bwk kemana saja..hahaha..
nsi tak disuruh naikn layng2 tu klo x alamtla...



di DP juga kami di mintak mncari foreigner ten interview dia..
2 org k..
jai kami wat keputusan tok ke mcD DP..
sbb klo kol 10 pgi sah2 smua sbk nk sarapan...hihihihi..
dan yang best kami la kmpln pertma yg berjaya..yahuuuu...

kami berlari2 anak....tok ke checkpoint ke empat..
di kerinci air..
pergh yg plng mencabar k...tpi thanks najib n adan..
dia layg telah wat kmpln kami yg prtma selesai..yahuuu...
aktvity nya kne mak kn tgn dlm bks hitam dan teka bntg ap dan ambik 5 sen..



seterusnya kami jalan sempoi2 bhasa ke checkpon ke 5 iaitu di kg morten...
kami kmpln pertma dan aktivity yg diberi adalh ambik tahu pngasas dan bila morten di tubuhkan...
dan haus mnynyi kn lgu mlka...dan kami failed di nynyikn lagu mlke..
kami kmpln ke empat...

w/pon ami kmpln ke4 tpi kami ttp ceria dan semngt tok hbskn xplorace...
berjln2 ke checkpoint trakhir di kolj tun mamat...

tadaaa.....lpas penat....
ha ambik ko!!!!1
go..go...go can mali can...


ha..selps apnt2 nie....apa ag mkan tyme...
da x igt nk cover cun..hahahaha


tyme ni kami di nobat kn sebagai kmpl plng kreatif..hihihi
kreatif ke???
selesai sudah..jadi kami pon bergambar sakan...:











yg paling penting.....
semangat bersukan...


























tapak kasut pon tercabut...hahahaha...
semangat tu....
syabas la aidil..



....................................................................................................................................................................
....................................................................................................................................................................
suda selsai entry xplorce kami..kami hav fun dan sngt seronok dgn pngalamn kami...terutama yg sangt pentimg bila kami terkejut beruk bila anjing cuba melepaskn diri dan mengejar kami..hahahha...sangat teruk okey.....group kami da nak berpecah..hahahaha.....kelkar2...smua lintangpukang...

jadi sekrg aku nak cerita kan aktivity ak selepas ber xplorace...kami ber enam bersemanat tok bersiap2 ingin ke rumah shida.....hihihihi kat tanjung dahan....motif???msti la semua akan jawa

                                       "kami nk pergi mandi manda kat pantai sambik ber bbq..."

jadi mlm sabtu kami bertolak dgn kereta adik aku dan pemandu nya ika yang bru plng dri berkayak..hahahaha...


ni la ika...pemandu kami..hihihihi....
di restoran terapung..hihihi..
best2...



ni dia..pagi2kol 10 kami da gerak ke pntai...
sernk..xcited sgt..tpi smpai2 
api kne nala kn tok bbq..
smua berusha tok nyalakn bara...tpi habuk pon tada..
hahahaha...
air pntai da pngil2..

"teha..teha...teha...."

tapi aku than kn je juz nyala kan api...



dan api berjaya dinyalakn pad puku 11 lbh or lebih tepat kol 12...
huhuhu...
e2 pon atas tgn shida,aku dan kina..
selepas itu masing2 ambik kerja masing2 ber bbq bergilir2...


mas dan ika...tak ley mndi...
nnt gatal2 ea???hahaha
jadi mereka ditugaskn tok berbbq dan mnjaga barng









ini dia mas g mula2 tak boleh mndi..tpi akhir  nya bila di buli 
terjun juga ke dlm pntai..hahahhahah...
dan akhir nya ke letihan hasil dari berduyung...hahahaha

"tang mulut tu yg tak boleh tahan"


dan akhirnya aku dikatakan terbakar mcm dayang senandung...
hahahha..
xpe2 janji ak puas...

hahahahaha...selesai sudah........yag pntng aku hepi dan puas....berenng2...main keja2dlm pntai....huhuhu...

2 comments:

  1. ni yg buzy sgt ek?
    pai akak nk dtg melaka pun tkt2 nk temn..
    hurm,...kecewa kot..
    ahhahahha

    ReplyDelete
  2. ahahaha..akak nie....x nmpk tu sy jmp bf sy..awal..hihihihi....
    akk nk dtg mlke ble???

    ReplyDelete