Monday, November 18, 2013

backpacker trip---->KRABI ep 3

hai hai hai.. sejak2 bz ni menurun pulak pembaca blog aku ini.,..
ini pun curi masa.. punya la tggu leh ambik gambar dekat laptop kakak aku...
hehehe

so here we go... hari seterus nya kami we all di KRABI island.. ceh waaaa
bila pikir dan ingat saja hati da berbunga-bunga

tepat pukul 6 adik aku hijrah da kejut mintak nyawa.. eh kejut soh siap...
serius aku cuci muka gosok gigi tukar baju renang.. hahaha tak arrr tshirt n suar rr..
we all di sana masih mengamal kan budaya malaysia.. hahaha

jadi disebab kan aku seperti ditugaskan untuk menguruskan hotel dan pencutian... awal2 aku ketuk 2 lagi bilik.. hahaha bangun bangun!! yeay masa di tunggu-tunggu kami da ready kat lobby tunggu van ssampai je...



opss sni jap nak bagitahu tu ha adik aku jirah baju oren.. beria nak ikot even tiket dia mahal skit tyme dia booked..kikiki kata nya kawan aku smua kawan dia.. hahaha 





semua tengah sawan tengok betapa indah panorama kat island Krabi ni.. air nya yang bersih, 3 tone colour, kebesihan sangat di jaga...




first berhenti di MAYA BAY island ni yang pernah holywood wat pengambaran.. pergh serius memang cantik dan sangat di jaga.. excited.. alhamdulillah cuaca baik-baik walaupun separuh jalan ada hujan sikit dan air agak berombak... tapi akhir nya we all sampai kat maya bay..hehehe

kami hanya di beri 45 minit saja untuk menikmati keindahan alam di c2... ambik ambik gambe bagai la kan.. dan cuaca masih panas.. hehehe :-)

okey cukup disitu kami di bawak ke next island... okey di sebab kan we all agak blur dan agak teruja maafkan we all gambar island tak banyak tapi gambar we all banyak..haha



okey di sini we all hanya singgah sebentar je... sebab niat pemandu pelancong tu nak tunjuk monyet.. tapi da bpanggil2 tak gak muncul-muncul akhir nya gambar ikan je la yang mampu...kuikuikuikui...  monyet tak ada jadi we all terus kan perjalanan we all untuk ketengah tengah laut.. 












snoorkeling.. aktiviti yang we all memang tak sabar-sabar.. tapi sedih camera waterproof kami rosak tak boleh di guna kan.. jadi aku dengan baik hati nya naik turun naik turun layan kan dorang ni bersnoorkeling... 

aku tak ada lah pandai sangat berenang tapi alhamdulillah untuk menyelamat kan diri tu mampu la.. hahaha.. jadi aku akan jadi kayu untuk they all ke sana ke mari.. hahahaha hanya sorang je yang syok sorang-sorang ada cikgu 

habis berendam rendam semua naik kepeningan dan ke penatan.. hahaha dengan boat berhenti tapi di tolak kiri kanan... aku terpaksa akur telan penadol sekali...

akhir nya tepat 12 tengahari we all di bawa ke island seterusnya untuk menjamu selera.. okey kali ini makanan di hidangan kan secara buffet... hahaha disini la kelemahan kami.. 
da nama pun dari malaysia ber kali2 tambah sedang kan pelancong lain lex je makan skli dan nasi sikit je... dorang mana tahu makan pedas.. hahaha jadi semua di habis kan oleh pelancong dari malaysia dan mereka itu adalah kami.. hahaha

next trip: 

kami berhenti untuk bermandi mandaa di tepi pantai...
seriously i'm falling in love dengan KRABI
even tmpt mandi manda pun super bersih dan cntik....




lama jugak lah berhenti kat situ.. 
gila tak lama... we all da turun naik turun naik boat da...
akhirnye kami di hidangkan buah-buahan yang terkenal dri thailand...
nenas dan tembikai.. super ohsem.. kikikiki



















finally dalam 4.30 sampai ke dasar jugak... hahahaha..
kami pulang dengan tuk-tuk bsr.. hahaha macam lori pun ada...




okey sampai je hotel.. aku sebagai pengawal masa untuk semua nye berjalan dengan lancar bercadang untuk terus berlegar-legar di sepanjang jalan seberang pantai Aonang tu.. misi utama cari souvenir untuk kawan-kawan dan family...

tak kira dengan penat dan pening kami sakan berlegar-legar... 
tips terbaik: kalau pandai ambik hati memang senag nak dapat harga murah lagi-lagi kalau cantik...kikikiki







tapi disini untuk shooping macam tak di galakkan lah.. hari barang mahal bukan main.... jadi kami semua just beli fridge magnet untuk kenangan masing-masing dan t-shirt harus lah pakai masa balik nanti...

after shopping-shopping minah pantai la kami kejap... tu dia posing bukan main..hihihi
ssebagai kenangan yang tak kan di lupakan kan...!!!




p/s: gambar last ni konon girl generation sangat...hahaha oppa gangnam style... hahaha okey di sebab kan entry ni pun da cukup panjang.. stop dlu la.. nanti sambung untuk last entry...  tata titi tutu!!!!








3 comments:

  1. Salam...nice story dear.

    Nk tye, bape total budget uolls per person exclude flight ticket ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. @rizwanie jasni - thanks... total budget kami ke sne sorang dalam rm600 termasuk flight..
      kena rajin tgk harga tiket.. time nak pergi pun kne tgk musim...
      klo lgi rajin wat research kt blog2 lgi bagus... kami bahagi2 kerja... hehehe

      Delete
  2. @rizwanie jasni - thanks... total budget kami ke sne sorang dalam rm600 termasuk flight..

    ReplyDelete