Wednesday, October 9, 2013

backpacker trip---->KRABI eps 2

assalamualaikum,
hai alibodi.. datang balik sini.. aku nak sambung cerita backpacker ke krabi dengan geng geng mother father gentlement ak ni..hahahaha 

after settle smua actvty riadah yang sakan sakan tu.. kami di hantar pulang terus ke dpn pintu hotel..hahahahahaha

ayamak gambar depan hotel dekat camera lagi satu.. nanati aku update..hehehe
kawasan hotel kami sangat strategi even agak jauh dari bandar bsr krabi tpi sngat nyaman...
situ mmg tumpuan pelancong cause semua ada

korang cakap je apa... MCD, Buger king, pantai, Restoran...
sebab nya adalah kerana kawasan hotel kami mmg ada pelbagai hotel dan resort jadi 80% yang berada di kawasan itu ada la pelancong... hehe












tadaaaaa!! hotel biasa je.. booked kat agoda time promosi lagi..hahahaha
sampai hotel mmg terjuun katil terus... seronok nye dapat tilam...hahahaha
sangat berpuas hati murah dan besar cuma 1 bilik mesti 2 orang je tak boleh lebih jadi jangan harap ley lebih... huhuhuhuhu

masing-masing da kelaparan balik,,, bia di mana kami berada kami tetap akan kejar makan dulu... tu tak boleh lupa...
pukul 8.30 tepat kami keluar untuk makan di kawasan-kawasan aonang aje... lagipun disebabkan lulu sorang (tu manusia paling tinggi dalam gambr kat cermin tu) yang da research tentang makanan jadi dia pilih untuk makan di Lemon restoran...











 jadi tadaaa kami tunai kan hajat lulu..hahahaha makan hidang jadi lagi mudah... tapi semua kelaparan... 5minit settle semua..hahaha buat masa ni Lemon restoran adalah yang terbaik.. murah dan sedap yang penting halal.. lgi2 senang comunicate dengan pelyan dorang mahir berbahasa melayu... (itu penting sebab bahasa english di sana agak baku) hihihihi









habis makan bersiar siar la sekitar aonang tu... korang tak payah rsau segala nye ada kat c2 je.. kalau naik tuk tuk or sewa moto x pun naik van sapu agak mahal... jadi kami hanya ikot je deretan kedai tepi jalan tu...

kan da cakap smua ad kat c2...hihihi








 ini tak sure siapa yang da research tentang ke enakan banana pancake kt thailand ni...hehehe harus cuba... sangat sedap la... yang ini kami yakin halal... siap tnya dlu...untuk kepastian... macam macam...
tapi kan aku da kata apa apa pun kami pilih makan dlu....kuikuikuikuikui




after makan apa lagi...shoppping la... tapi agak mahal la barang di sana... cme kne pndai tackle tuan kdai untuk dapat harga murah.. jadi masing masing mengguna kan ke mahiran dan kelebihan masing-masing...

kami tak banyak shopping pun just untuk pkai sndri dan untuk ole-ole... da nama pun backpack trip...hehehe mula-mula kami hanya berjalan deretan kedai mehala ke kiri dari hotel... jadi dapat la beli t-shirt untuk di pakai esok hari...hehehehe

haaaaa~~ aku da mcm apa tak larat... beli beli terus balik hotel untuk tidooooo!!! yang lain teruskan perjuangan untuk khatam 1 deretan kdai kat c2...

so see u tomollow... tentang activty hari kedua kami yang lebihhhhh menarik...hehehehe


p/s: kne budget2 nahh...tiba-tiba da gila melancong!!!

ciklaling




4 comments:

  1. Hye blogger.. I'm lulu.. Haha.. Mmg ak rearch psal mknan je.. Lwak je mkn pingn sume licin kot..

    ReplyDelete
  2. Hye blogger.. I'm lulu.. Haha.. Mmg ak rearch psal mknan je.. Lwak je mkn pingn sume licin kot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. lulu: hahahahaha!! org knl la kn plng tggi..kuikuikuikui kan ak da kata bab makan lajuuuuuu 5 mnt ley licin

      Delete
  3. lulu: hahahahaha!! org knl la kn plng tggi..kuikuikuikui kan ak da kata bab makan lajuuuuuu 5 mnt ley licin

    ReplyDelete