Monday, February 16, 2015

bali vacay sept'15 - part 4

assalassalamualaikum,,,
hai all.. mcm di janji kan akan update aktiviti seterus nya hari kedua selepas aktiviti air..
tak kiraa la korang tak tunggu pun cite ni aku nak syok sendiri..hahahaha

balik je dari aktiviti air terusssss lompat kolam.. almaklum la kami siap 10 mnt je yang lambat siap kne cop bilik air dlu.. blk 3 je... hahahaha so yang lain kasi rendam hilang kan pasir kat kolam.. klo kat kolam hotel malaysia mmg x daptla nak terjun macam ni...


tips 7: ini cara jimat masa dan kebersihan bilik. 






 mula-mula kita kasi selfie dlu~~ lega kami dapat driver yang memahami kami.. nak jimat dan yang penting halal..jadi dia banyak bagi tips dan tempat2 yang menjimat kan di Bali..




1st pantai : memang tergamam! semua like WAHHHHHHH d tak pikir apa nak terjun je dari van.. hahahaha si driver plak.. senggih2 mcm tak penh nampak org macam kita...

tips 8: masuk2 van da discuss dengan driver mana hala tuju.. just cakap arini kami nak usha semua pantai so dia taw mana yang dekat antara satu sama lain. kat situ tak rugi masa. then driver pun tau kami tak suka tempat yang entry nye mahal tapi tak ada apa..hahahahaha



PANTAI PANDAWA : dari atas da cantik apa lagi wefie lagi... hahahhaha itu wajib da.. lega ada GOPRO ni.. so smua orang akan ada.
 kat sini tak ada la yang mandi.. laut kat bali ni yang aku tengok semua sesuai untuk aktiviti surfing.. mandi manda tu macam kureng la. coz ombak memang sangat kuat. kami pun tak rasa teringin pun.. kuikuikui

jadi wefie je la mampu...


2nd place paney bak hang.. sni kne naik satu lagi van free air dlu tehn jalan sepanjang kedai2 dulu.. dekat sni ada kenangan yang di jadi kan bahan habis2an...hahahahaha
DREAMLAND : sni pun orang surfing.. yang minah-minah saleh and abg abg saleh tu memang seronokla berbaring tan kan kulit...

yang kitaornag mampu wefie je..


part gambar ni kelakar si ain lari macam minah hindustan syok sendiri anjing nak kejar dia~~ hahahaha padahal anjing nak tumpang lalu.. kahkahkah..

habit dorang ni pulak mana mana mesti beratur tunggu giliran bergambar sorang-sorang.. hahahaha jadi balik hotel berebut la update masing2 nye instagram..hahahahaha agak nya artis pun macam tu ke?? hahahahaha x caya?? tengok pic sebelah------>

nnt aku bagi bukti lagi..hahahaha






<--------- ada="" akan="" div="" ini="" lagi="" menyusul..hahahahhaa="" satu..="">













 3 rd place ini memamng famous.. disebabkan kita nak gak ambik gambar matahari terbenam... pak driver pun suggest tgk tarian ap ke nama nye?? hahahahaaha

xcited la jugak...sebab memang semua yang pergi ke Bali akan ke sini...
 ULUWATU : ini dia... akhir nya kami jumpa spot untuk ber wefie.. hahahaha... itu pun lepas masing2 bergilir ambik selfie.. hahahaha

kat sni memang x ad bukti sebab aku pun sibuk elak orang lalu lalang almaklum la saya gayat punya orang,,, ini pun tahan kencing woooo~~~
 selagi boleh... hahahaha tunggu pak driver kami beli tiket tayangan unggul.. hahahaaha
tggu start... da penuh kammi terpisah.. tyme ni battery habis jadi tumpu kan penuh perhatian

Tips 10: jangan pkai cermin mata, topi or benda2 tergantung la... coz monyet dekat situ memang grab apa je yang dia boleh.. tyme lepak2 tu 3 mat salleh kne rompak denga monyet... hahahaha

so... itu la kesah kami pada hari ke dua~~~~ padat dan penuh keseronokan.. serius even kami tak banyak tempat di lawati tapi balik2 hotel tu pengsan la jugak.. 

malam pak driver bawak g makan nasik murah.. bayang kan nasi, ayam, begedil 2 rm1.00++ 
kita apa lagi masing masing membebel murah murah, betul ke ni.. kalau kan malaysia.. BLA BLA BLA BLA~~~~~~~~ embak cashier like... seriuslyyyyyyy!!! hahahahaha




p/s: sambung nnti..last day at BALi.. bubbbye~~~~


CIKLALING

No comments:

Post a Comment