Sunday, March 15, 2015

bali vacay sept'15 - part 5

hai all..

opss assalamualaikum~~~

yeay finally part akhir utk vacay kami ke bali..
serius sebenar nya banyak yang aku nak corat coret kan dalam ni..
pendapat kisah lucu~~

tapi x sempat.. okey yang sebenar2 nya malas..
tak tahu macam mana top top meletop blogger boleh update selalu..
boleh pasti kan belog dorang sntiasa update..
hahahaha

okey so kita sambuung last part...

hari terakhir kami adalah kami decided last minit untuk buat rafting activity.
okey serius kalau tak buat rugi... nasib ada bang supir yang pikir aktiviti seronok. okey first kira-kira duit, cukup ke idok..hahaha


 muka happy walaupun dalam kesakitan.. aktiviti yang kami x menyesal untuk main.. ni pakage dri adventure "search google ea" hahahaha

 harga 8000 rupiah. okey la.. xmahal.. sekali makan.. lama gak dalam pelampung tu.. hahaha
 yang penting pengalaman... ramai orang kata kat  malaysia pun ada aktiviti ni.. tapi mesti x sama sungai and air yang mengalir.. !!!





ini tyme muka masing2 excited.. disebabkan kami ber sembilan.. satu pelampung boleh 4 olang saja jadi kami bahagi-bahagi le~~

TIPS penting: pandai2 la bahagi2 supaya keseronokan tuk masih dirasai bersembilan.. hahaha






okey gambar di bawah adalah gambar di mana hanya pelampung aku je yang jatuh terbalik.. hahaha pengalaman yang menakutkan.. aku dengan gopro nye still genggam erat even tyme tu aku da dibawak arus deras.. hahaha~~




























finanlly lega kami semua selamat.. alhamdulillah.. itu kan pengalaman.. mau satu hari kami sakit2 bengkak2...huhuhuhu

then settle situ ambil masa setengah hari jugak.. jadi kami just mintak bawak kami ke pantai2 lain yang boleh basah2 gitu.. tak nak la terus balik hotel rugi plak nanti..


 so kita ke Kuta Beach je..free pun free.. seronok jugak ttgk suasana kuta beach... tepi2 ada tempat jual2 brng..rasa macam kat KRABI.. tapi kalau ikut bang driver situ agak mahal la... jadi kita tak benti straight ke Pantai.. nak duduk kat kerusi ni pun kena bayar taw!! hahaha


tak ada yang nak mandi jadi jalan2 je la lebih nye,.. macam kau cakap kat sini ombak nye kuat,.. yang nak mandi tu hati-hati la ea..

aku memang tak join disebabkan aku takut laut dan ombak yang deras.. lagi2 baru tenggelam tyme rafting tadi... hahaha tolong ambik gambar je la...
so pastu singgah bli nasi kat gerai murah then balik hotel.. yang best nye terus terjun kolam lagi.. hahaha kasi bersih dlu badan dri pasir.. hahaha no rules la itu yang best!!!!


esok nye  hari ke 5 sebelum balik sempat gak jalan2 tempat famous kat bali.. no basah2 coz kami terus check out and bawak smua bag.. sempat gak jalan2 coz flight petang.. layan baso 2 3 mangkuk.. habis kan baki2 duit.. then bubbye bali!! see you again.. hurm maybe not.. hahahaha










No comments:

Post a Comment